Przed Wami krótka relacja z praktyki napisana przez Uczestnika Projektu p. Zbigniewa Nowocienia z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Opinia/Wrażenia/Wspomnienia:)
W dniach 1-5.08.2011 roku odbywałem praktyki w ramach projektu Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu w Restauracji MOONSFERA w Warszawie. Miałem możliwość zaobserwować pracę w wysokiej klasy restauracji, która organizuje różnego rodzaju przyjęcia, spotkania itp. Pracujący tam kucharze a przede wszystkim właściciele restauracji przekazali mi wiele cennych praktycznych wskazówek i rad, które będę mógł wykorzystać w pracy z uczniami. Mimo tak krótkiego czasu poznałem wiele nowych możliwości technologicznych, nowych sposobów podawania potraw i ich wykańczania, łączenia nietypowych smaków, organizowania przyjęć. Właściciele restauracji MOONSFERA stworzyli bardzo miłą atmosferę dzięki czemu z przyjemnością odbywałem tam praktyki, swoją wiedzę teoretyczną i praktyczną przekazali mi w tak krótkim czasie (choć wiem, że jest to bardzo mały wycinek). Uważam że restauracja ta jest bardzo dobrym miejscem do odbywania praktyk.
Zbigniew Nowocień
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu